De lente komt eraan!

Het einde van de winter is in zicht en we gaan ons voorbereiden op het voorjaar.

Lente betekent weer langere dagen, later donker in de avond. Het zonnetje komt er weer vaker bij en het wordt warmer. Joepie! Daarvan krijg je ook weer meer energie.

De juiste verzorging per seizoen

Dit betekent ook dat ons lichaam, onze huid weer andere verzorging nodig heeft. In de winter gebruik je bijvoorbeeld een meer vettige crème om je huid te beschermen tegen de kou en uitdroging. Je lichaam is dan misschien meer verpakt in lagen kleding maar heeft dan natuurlijk ook een goede verzorging nodig. Dit vergeten mensen wel eens.

UV-stralen, het hele jaar door!

Ook vergeet men wel eens dat bescherming tegen de zon, uv-straling, het hele jaar door belangrijk is! Niet alleen wanneer je in de winter die momentjes onder de zonnebank hebt. Voor iedere soort van zonnewarmte is er een beschermende crème, lotion of olie. Ook voor ieder huidtype is er een enorme keus aan beschermende en verzorgende producten. Wat ook nodig is natuurlijk, er zijn zoveel verschillende mensen met allemaal een verschillende huid. Een lichte, donkere, normale of gevoelige, droge of juist glimmende huid, zoveel verschillende types! Dit maakt het soms ook lastig om de juiste keuze in producten voor jezelf te maken. De een laat zich adviseren en een ander probeert van alles uit. Uiteindelijk zul je vinden wat het beste bij jou past.

 

Zonnebaden en zonbescherming

Wat voor iedereen hetzelfde is is dat je je huid beschermt tegen de zon en een beschermende factor nodig hebt. Dit is ook erg belangrijk om huid veroudering tegen te gaan. Niet alleen vervuilde lucht, een ongezonde leefstijl zijn huid verouderend maar ook de zonnestralen! Zorg er dus voor dat die lijntjes, rimpeltjes wegblijven en smeer je goed in!

Vergeet ook niet je lippen goed te beschermen. Net als de kou heeft ook de zonnewarmte effect op je lippen. Gebruik een goede lippenbalsem die je lippen beschermt tegen uv-straling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *