Etherische oliën, geuren en verzorging.

Aroma verspreiden

We zijn bekend met oliën die een heerlijke geur in huis verspreiden. Iedere geur heeft een bepaalde werking waar je zintuigen mee geprikkeld worden. Zo werkt lavendel bijvoorbeeld kalmerend en heeft eucalyptus een verfrissende geur en helpt het om beter te kunnen ademen. Voor iedere gemoedstoestand en levensstijl zijn er passende geuren.

Zo zijn er ook vele aroma en of vochtinbrengende verspreiders voor in huis.Je kunt een olie of wax verwarmen in een houder met eronder een waxinelichtje. Diffusers zijn erg fijn om met een heerlijke geur tegelijkertijd vochtbalans in huis te brengen. Ook zijn er aromastenen en andere aromaverspreiders. Voor iedereen is er wel iets wat bij diegene het beste past of wat je mooi vindt natuurlijk.

Voor een overzicht van mogelijkheden en direct bestellen klik je op deze link http://<a href=”https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1148500&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fs%2Faroma%2Bverspreider%2F&name=Zoekresultaten%20voor%20’aroma%20verspreider'”>aroma verspreiders en diffusers</a>

Etherische oliën voor je huid

Olie is ook enorm goed voor je huid. Net als met andere verzorgingsproducten is het natuurlijk belangrijk om een passende voor ieder gebruik uit te zoeken. Ze helpen je huid herstellen, hebben een kalmerende werking en kunnen oneffenheden verminderen. Ondanks al deze goede kwaliteiten is het niet veilig om etherische olie zomaar op je huid aan te brengen, vooral niet in pure vorm. Dit kan namelijk voor irritaties en allergische reacties zorgen. Dat valt gemakkelijk te voorkomen door etherische oliën te verdunnen met een basisolie.

Hoe verdun je etherische olie?

Dit doe je met behulp van een basisolie. Dit zijn milde en neutrale oliën die niet schadelijk zijn voor je huid. Dat maakt ze de perfecte basis wanneer je je huid met etherische oliën wilt verzorgen. Je kunt namelijk iedere etherische olie met iedere basisolie vermengen, zodat je een perfect verzorgingsmiddel krijgt dat helemaal aan jouw wensen voldoet.

Om de goede verhouding te krijgen tussen basisolie en etherische olie kun je aanhouden dat je vier druppels etherische olie gebruikt wanneer je deze wilt vermengen met 10 milliliter basisolie. Wil je een baby of klein kind verzorgen met etherische oliën? Dan gebruik je het liefst één of twee druppels per tien milliliter.

Dit zijn een aantal goede basisoliën:

  • Amandelolie
  • Arganolie
  • Avocado-olie
  • Castorolie
  • Druivenpitolie
  • Jojoba-olie
  • Kokosolie
  • Neemolie
  • Olijfolie
  • Rozenbottelolie

Dan nog de vraag welke olie en waar je dit gaat kopen. Voor een ruim overzicht met vele keuzes kun je deze link gebruiken: https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1148500&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fl%2Fetherische-olien%2FN%2F12627%2F&name=bol.com

Heb je een vraag hierover of wil je graag persoonlijk geholpen worden? Stuur me gerust een berichtje https://www.lovenaturalbeauty.nl/mijn-contactgegevens/ dan help ik je graag!

One thought on “Etherische oliën, geuren en verzorging.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *