Reiniging van lichaam, huid & geest

Sauna 

Een dagje weg of een avondje bijkomen na een lange dag in de sauna. Niets zo lekker dan op deze manier heerlijk te kunnen ontspannen. Er zijn vele voordelen op te noemen wat een sauna kan doen voor de reiniging en ontspanning van lichaam en geest. Heerlijk, eerlijk, puur natuur!

sauna

Voordelen:

Je zweet stress en zorgen eruit en het is nog goed voor je weerstand ook.

Om de overtollige warmte kwijt te raken, begint je lichaam te zweten. Het voordeel is dat zo niet alleen warmte, maar ook afvalstoffen worden afgevoerd. Bovendien worden diverse lichaamsfuncties gestimuleerd. In de warme saunacabine kan je lichaamstemperatuur oplopen tot wel 39 graden Celsius. Het is wel belangrijk dat je de sessie volgens de regels doet, dan heb je er optimaal effect van. Dus goed afkoelen na iedere sessie en zorg er voor dat je goed drinkt!

Saunawarmte

Je hart gaat bijvoorbeeld sneller kloppen, alsof je net een intensieve fitness oefening gedaan hebt.. Dat is niet alleen goed voor je hart, maar zorgt ook voor een betere doorbloeding van je lichaam. Daarnaast werkt de saunawarmte ontspannend op je geest en op je spieren en gewrichten.

Warm en koud

Doordat je lichaam flink heet wordt, is afkoelen een heel belangrijk onderdeel van het saunaritueel. Vanuit de warme cabine koel je af in de frisse buitenlucht en/of met een duik in koud water. De afkoeling werkt verfrissend en heeft een stimulerende werking op belangrijke organen. De afwisseling van transpiratie met afkoelen zorgt bovendien voor een grondige reiniging van je huid. Daarbij wordt ook nog eens de cel-vernieuwing gestimuleerd.

Meer weerstand, minder stress

De sauna is goed voor bijna iedereen. Vanaf de leeftijd vanaf 12 jaar kun je hier al aan deelnemen.

Ieder gezond mens kan zorgeloos genieten van de ontspannende werking van de sauna. Er zijn situaties waarbij het verstandig is om je eerst te laten adviseren bij bijvoorbeeld je huisarts. Zoals bij een hoge bloeddruk, zwangerschap of diabetici.

Eén keer in de week naar de sauna verhoogt je natuurlijke weerstand aanzienlijk. Mensen die regelmatig een sauna bezoeken, hebben daardoor minder last van bijvoorbeeld verkoudheden.

Het regelmatig gebruik van de sauna is tevens aan te raden voor sporters, mensen die gespannen zijn of pijnlijke spieren en gewrichten hebben. De sauna ontspant vermoeide spieren, voert afvalstoffen af en vermindert stress en spanning.

Wat doet de sauna met je:

  • Verhoogt de natuurlijke weerstand.
  • Verzacht en ontspant vermoeide spieren.
  • Verlicht stress en zorgt voor ontspanning.
  • Verhoogt de stofwisseling.
  • Verbetert de circulatie.
  • Ververst de vochtreserves.
  • Bevordert het herstelproces en het vrijkomen van natuurlijke pijnstillers.

Geen tijd en of geld voor een regelmatig sauna bezoek?

Dan zijn er ook fantastische producten en apparaten waarmee je eenvoudig zelf thuis kan genieten van heerlijke behandelingen met vergelijkbare resultaten!

Meer weten? Vraag mij >>

Binnenkort zal ik je daar iets over verklappen!
Bang dat je dit bericht mist?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *