Zon, zee en strand is genieten!

Torremolinos

Een appartementje boven op de rots aan het strand. Het raam open en het zonnetje valt heerlijk naar binnen terwijl ik naar de zee en vogeltjes luister. Wat is het prachtig in Torremolinos, Malaga in Spanje. En wat een geluk dat ik hier bij mijn vriendin kan logeren die hier woont!

Iedere dag een wandeling over het strand, lekker met de voetjes door het water, wat nog niet heel erg warm is om te gaan zwemmen. Het zand scrubt ook nog eens je voeten! Dat is al weer twee in een. Je hoofd wordt leeg en rustig van de zee en je voetjes schoon gescrubd. Wel is het klimaat een stuk lekkerder dan in ons koude kikkerlandje. Regelmatig is de zon volop aanwezig. Heerlijk opladen met vitamine D. Heb je enig idee wat de zon en zijn vitamines voor ons doet? Ik ga het je uitleggen.

De zon en vitamine D

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Ons lichaam kan het zelf aanmaken in de huid onder invloed van de ultraviolette B-stralen uit het zonlicht. Om vitamine D in je huid te kunnen aanmaken moet de zonkracht echter wel een bepaalde sterkte hebben. Bij ons is tijdens de herfst en de winter de zonnekracht helaas te laag om voor voldoende vitamine D te zorgen. Dit is om twee redenen vervelend. Ten eerste is vitamine D een vitamine die je niet makkelijk voldoende binnenkrijgt via je voeding. Zoals vette vissoorten en de olie daaruit bevatten veel vitamine D. Van andere producten zoals bijvoorbeeld eieren moet je er wel erg veel van eten om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Ten tweede is vitamine D één van de oudste vitamines uit de evolutie, wat betekent dat het gedurende deze miljoenen jaren van evolutie heel veel belangrijke functies in je lichaam heeft gekregen. Vitamine D is niet alleen een vitamine, maar ook een hormoon in je lichaam. Een gebrek hieraan betekent dus een negatieve invloed op veel functies in je lichaam. Zoals depressies, moe zijn en je gewoon futloos voelen. Het welbekende winterdipje noemen we dit. Iets waar ikzelf ook snel last van heb. Iedere dag minstens een uurtje naar buiten, het hele jaar door!

Of je zoekt het zonnetje op door op vakantie te gaan. Zoals ik deze drie weekjes nu heerlijk in Spanje verblijf.

Uiteraard is het altijd belangrijk om je huid en je lichaam goed te verzorgen en te beschermen. Je past je producten en je leef gewoonten aan aan je omgeving. Meer zon? Iets vaker een geschikte zonnebrandcrème gebruiken die past bij jouw huid. Ben je langer in de zon aan het bakken vergeet dan niet om opnieuw in te smeren. Kijk voor heerlijke producten hier:  https://www.lovenaturalbeauty.nl/lente-komt-eraan. Wil je hier meer over weten dan kun je contact met me opnemen en help ik je graag verder.

Ook is het goed om  regelmatig (veel) water te drinken en gezond te eten. Niet alleen je huid maar ook de rest van je lichaam reageert natuurlijk anders!

Extra verzorging

Vergeet ook vooral je haren niet. De zon, zeewater of gewoon zwembad water (chloor) kunnen je haren behoorlijk droog en breekbaar maken. Hiervoor zijn ook weer de juiste producten te vinden. En een keertje extra een maskertje in je haar doen is geen overbodige luxe. https://www.lovenaturalbeauty.nl/haarverzorging-shampoo-conditioner-masker/ .

Voor nu wens ik je een heerlijke dag. Ik ga me goed insmeren, fles water mee en genieten op het strand van het zonnetje!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *