OERsterk met ECHT gezond eten

Met gezond voedsel en gezonde eetgewoontes goed en gezond oud worden. Hierdoor ga je je niet alleen lekkerder in je vel voelen, er beter uitzien maar ook mentaal is dit erg goed voor je! Je wordt er zelfverzekerder van.

Vooral nu we weer richting zomer gaan is men er extra veel mee bezig om af te vallen, uiterlijk er op en top verzorgd uit te zien en overal zie je mensen heerlijk in de buitenlucht fanatiek aan het sporten. Dit motiveert natuurlijk.

gezond eten

Wat vooral op dit moment een trend is is gezond en biologisch eten. Maar is het wel echt gezond wat wij kopen en toepassen in ons dagelijks eten? En weet jij wel zeker of jouw eetgewoontes ook echt gezond en goed voor jouw lijf zijn? Wat ook erg belangrijk is om te weten is dat ieder lichaam uniek is en dus moet je jouw eetgewoontes en voeding op jouw lijf afstemmen. Ga niet zomaar met een trend mee wat anderen ook doen. Verwacht dan ook niet dat het resultaat wat anderen bereiken ook voor jou weggelegd is! Maak een plan wat voor JOU goed werkt. Verdiep je in alles wat er over voeding, eetgewoontes en leefstijl te vinden is.

Hoe vind ik een dieet en stijl wat bij mij past?

Dit kun je doen door op internet te gaan rondkijken, je te laten adviseren door een professional zoals bijvoorbeeld een diëtist. Of je kunt naar een sportschool gaan waar je je laat adviseren over een gepersonaliseerd  programma om af te vallen/ sterker te worden en een bijpassend dieet te gaan volgen. Want uiteraard is alleen gezond eten niet voldoende om gezonde resultaten te behalen! Wil je het echt goed aanpakken dan focus je je op voeding, beweging en mentale gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan Yoga of Pilates.

In deze blog wil ik je graag een hulplijn aanbieden die gaat over ECHT gezond voedsel. Een hulp in de keuken om te leren wat gezond is om te eten en natuurlijk meer te leren over wat nu echt gezonde eetgewoontes zijn. Dit is niet alleen belangrijk om af te vallen maar echt gezonde voeding is ook om je te helpen om van allerlei lichamelijke klachten te verlossen. Denk maar aan bijvoorbeeld darmklachten, huidklachten, moeheid of stemmingswisselingen.

Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde zei al: ‘Laat voeding uw medicijn zijn’. Wijze woorden… maar we zijn tegenwoordig veel van die wijsheid verloren. 

 

gezond eten

Gezond leren leven in 4 weken. Wat leer je in deze online cursus?

 • Welke voeding past het beste bij mijn lijf?

  Je eet en drinkt iedere dag. Overal om je heen hoor je verhalen over gezonde voeding. Voeding en biologisch staan volop in de aandacht. Maar veel informatie is onjuist. Of laat ik het anders zeggen: veel recepten en stromingen gaan vooral over ‘lekker’, maar niet over ‘gezond’.

 • 2 Welke voeding past niet goed bij mijn lijf?

  Waarom kun je beter niet elke dag brood eten of melk drinken? Welke 7 voedingskenmerken zijn sinds de landbouw en veeteelt negatief veranderd?

 • De 2 belangrijkste voedingsregels die je nergens leert

  Het is een gemiste kans dat we nergens meer iets over voeding leren. Voeding heeft zo’n groot effect op je fysiek en mentaal functioneren dat je het wel zou moeten leren.

 • Voeding is niet de heilige graal, maar wat dan wel?

  Voeding is geen eiland. De kracht van voeding wordt pas realistisch als je het met de andere leefstijlpijlers verbind, namelijk met beweging, ontspanning en mindset.

  Wil jij ook…

  • In vier weken ontdekken wat voeding met en voor je kan doen?
  • Leren hoe je zonder veel moeite goede voeding een logisch onderdeel van je leven maakt?
  • Nieuwe kennis en inzichten tot je nemen op een makkelijke manier, op het moment dat het jou uitkomt, op je tablet, computer of als je wilt zelfs op je mobiele telefoon?

  Meld je dan aan via deze link >>

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *