Brrr Help! Een droge winterhuid!

Herken je dit? De kou droogt je huid uit en soms voelt het alsof het door extreme kou zo droog wordt dat het lijkt te scheuren. Niet alleen de kou is een aanslag op je huid. Ook de wisseling van het weer, warm koud, warm koud en dan weer regen of een lekker zonnetje. Zoals we in Nederland gewend zijn:  Soms wel 4 seizoenen op èèn dag!

Brrr het is nu echt winter! 

Met de extreme koude temperaturen van de laatste dagen sluiten veel mensen zich op in huis en gaat de verwarming nog een paar graden hoger. Daar heb je nog een veroorzaker van je droge huid! Ja precies! De verwarming creëert een droge warme lucht in je huis. Dit gaat ook op je huid werken natuurlijk. Van buiten de kou naar de warmte in huis. Deze overgang en verschillen van zowel temperatuur als vochtigheid van de lucht telt allemaal mee!

In al deze gevallen telt natuurlijk dat je je huid extra goed verzorgt. Misschien een wat vettiger, dikkere crème of zalf een droge winterhuid te voorkomen. We hebben in alle seizoenen een ander verzorging ritueel.

Ook is het altijd belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft. Hydratatie zowel van buiten alsook van binnen. Je huid is een spiegeling van wat je eet en drinkt. Het is het grootste orgaan van je lichaam.

Vooral je gezicht komt in de winter veel in aanraking met kou, wind en zon. De rest van je lijf kun je lekker inpakken.Het is dus niet alleen belangrijk maar ook gewoon lekker om af en toe eens een lekker hydraterende behandeling te doen voor je gezicht.

Een voor mij en voor vele anderen favoriet masker is de Creamy Hydrating Masque

 

 

WEG MET DIE DROGE WINTERHUID!

Dit masker revitaliseert, verzacht en hydrateert de droge huid. Èèn van de ingredienten van deze vocht inbrenger is cactus. Dit is een plant die veel vocht op slaat in zijn bladeren. Dit vocht word in heel veel cosmetica verwerkt, net als dit heerlijk geurende masker. Ook wordt het net als het vocht van de aloë vera gebruikt voor

  • wondverzorging
  • bij zonnebrand
  • eczeem
  • huiduitslag ( psoriasis)
  • ontsteking op de huid van bijvoorbeeld een insectenbeet of brandnetel
  • acne

Dit ‘wondervocht’ zorgt voor celstofwisseling. Dit maakt je huid soepel en glad en gaat huidveroudering dus tegen.

 

 

Kortom dit heerlijke masker hydrateert en verzorgt en is superfijn in gebruik. Het is, zoals de naam al zegt, een creamy product. Je brengt het aan als een crème en wanneer je het lekker laat intrekken is het niet eens nodig om af te spoelen. Zelf slaap ik ermee en laat het de hele nacht zijn werk doen. De volgende ochtend heb je geen droge maar superzachte huid. Niet moeilijk om een blij gezichtje te hebben!

 

Eerder in de blog noemde ik al de aloë vera. Welke ook puur leuk en makkelijk is te gebruiken voor je huid.

Hier ben ik de laatste week mee aan het experimenteren gegaan en zal jullie hier gauw een leuk filmpje over laten zien. Hou de website in de gaten. Het is niet eens heel veel werk maar net iets anders dan wat creme uit een tube gebruiken. Dus wanneer je ook graag met producten uit de natuur werkt en dit puur wilt gebruiken, tot snel!

 

One thought on “Brrr Help! Een droge winterhuid!”

  1. Very good article. I absolutely love this site. Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *