HEV licht minstens zo schadelijk voor je huid als UV licht!

Ik hoor en zie je nu denken…

Wat is HEV straling?

HEV staat voor High Energy Visisble, het licht in het lichtspectrum dat zichtbaar is. HEV-licht is altijd aanwezig en overal te vinden. Het wordt bijvoorbeeld verspreid door de zon, fluorescerend en LED licht.

Dat UV straling niet goed is voor je huid weten we allemaal. Waar we minder bekend mee zijn is wat hev-straling van smart phones, tablets, televisies en computerschermen met onze huid doet.

Waarom moet ik me beschermen tegen HEV-licht?

HEV-licht is erg verraderlijk, omdat de schade die dit licht aan je huid toebrengt niet direct zichtbaar is. Het is niet gelijk te zien zoals bij zonnebrand, zoals roodheid en zwelling bij verbranding door UV-stralen. HEV-licht dringt dieper door in de huid dan UVA en UVB en geeft schade op de lange termijn.  Uit onderzoek blijkt dat de schade die HEV licht veroorzaakt, zoals rimpels, fijne lijntjes, pigmentvlekken, een grove huidstructuur of zelfs huidkanker, net zo schadelijk is als UV-A en UV-B licht gecombineerd. Een hele belangrijke factor om rekening mee te houden omdat HEV licht ongemerkt dus hele schadelijke invloeden heeft waar wij dagelijks aan worden blootgesteld!

Wat zijn de schadelijke effecten van HEV-licht?

 • rimpels en fijne lijntjes
 • verhoging van het aantal verouderde cellen
 • afname van essentiële proteïnen (dit zorgt voor verlaging van de immuniteit)
 • ongelijkmatige pigmentatie, pigmentvlekken
 • een grove huidstructuur of zelfs huidkanker!

Hoe je huid te beschermen tegen deze schadelijke HEV straling

Zoals jullie weten is het insmeren van je huid erg belangrijk. Gebruik hiervoor een juiste dag en -nachtcrème. Het liefst met een uv bescherming natuurlijk. Wanneer de zon meer en extra sterk is, zoals nu in de zomer, gebruik je het beste een zonnebrand melk, crème of olie erbij.

Tegenwoordig zijn er ook producten te verkrijgen die een beschermende factor hebben tegen UV als ook HEV en infrarood straling.

De belangrijkste ingredienten voor een optimaal huidherstel hiervan zijn

 • cureberries
 • pollushield
 • en een extract van moringazaad

Om je huid te kalmeren en hydrateren zijn

 • aloe vera
 • lavendel
 • toverhazelaar
 • sinaasappelextract
 • en geraniumolie een zeer goede aanvulling in je huid verzorging.

Natuurlijk is het insmeren alleen niet voldoende!

Zorg ervoor dat je niet (te) veel achter en naar een beeldscherm zit te staren! Een hele dag televisie kijken, ieder kwartier je smart phone checken of de hele dag computerspelletjes doen is echt niet nodig!

HEV / blauw licht heeft effect op je slaapritme. Slecht slapen is ook schadelijk voor je huid!

Hoe blauw licht van je smartphone hersenen en lichaam kan beïnvloeden

 Het probleem is dat dit licht, dat de felheid van zonlicht nabootst, onze hersenen in de war brengt door ze te laten denken dat het dag is, zelfs als het midden in de nacht is. Als gevolg daarvan houden je hersenen op met het afgeven van melatonine, het hormoon dat slaap opwekt, én het weerhoudt je ervan in slaap te vallen. Dit is waarom experts aanraden om alle beeldschermen op z’n minst 2 uur vóór je gaat slapen uit te zetten.

 

Nu heb je het belangrijkste over HEV en UV straling gelezen. Wat het met je huid doet en wat voor effect het op je lichaam heeft. Zorg dus goed voor je huid door goed te smeren, gezond te eten, voldoende te slapen en minder schermen!

 

One thought on “HEV licht minstens zo schadelijk voor je huid als UV licht!”

 1. Very good article. I absolutely love this site. Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *