De geneeskracht van lavendelolie

Lavendelolie is een etherische olie die al duizenden jaren lang wordt gebruikt. De lavendel staat bekend om haar rustgevende effect. Niet alleen op je huid maar ook vaak als aroma verspreider op verschillende manieren.

Het is zowel een rustgevende als ook pijn verlichtende olie. Lavendelolie kan gebruikt worden om bijvoorbeeld eczeem, slapeloosheid, pijnlijke menstruatie en zelfs pijnlijke bevallingen te behandelen.

 

 

Als je lavendelolie koopt is het belangrijk om te zorgen dat je onverdunde biologische olie koopt. Lavendelolie is van alle etherische oliën het meest aangelengd met synthetische stoffen. Wanneer je echt pure lavendelolie hebt kun je dit voor vele toepassingen gebruiken. Ik zet ze voor je op een rijtje.

 

Toepassingen van lavendelolie voor geneeskrachtige werking:

 • brandwonden
 • bijen- en wespensteken
 • jeugdpuistjes & acne
 • eczeem
 • Ook nekpijn, rugpijn, onderrugpijn en hoofdpijn kun je goed bestrijden met lavendelolie. Hiervoor kun je twee druppels pure olie of liefst in basisolie opgeloste olie aanbrengen op de huid.

Zelf ben ik lavendelolie gaan gebruiken doordat ik last heb van eczeem en verschillende allergieën. Na het ontdekken van mijn huidallergie heb ik mijn complete voorraad verzorging producten moeten wegdoen. Het was een zoektocht om producten te vinden die ik wel kan gebruiken. Het is een periode van zoeken, uitproberen en veel geduld hebben. Maar het was het absoluut waard! Nu gebruik ik alleen nog maar pure organische producten wat natuurlijk veel beter voor je huid is!

Goed om te weten:

Gebruik een draagolie bij het gebruik van  etherische olie op je huid.

Wat is een draagolie?​

​Een draagolie is een plantaardige basisolie. Het wordt gebruikt om essentiële olie te verdunnen, verspreiden en absorberen. Een draagolie wordt geadviseerd bij het toepassen van essentiële olie op de huid (topisch).

Waarom is het verstandig een draagolie te gebruiken?

​Het is verstandig om een draagolie te gebruiken omdat essentiële olie krachtig is. Wanneer je dit puur zou gebruiken kan het vervelende bijwerkingen hebben zoals jeuk, roodheid, overgevoelige huid of zelfs blaren. Dat wil je natuurlijk niet. Nog meer redenen om je etherische olie te mengen met een draagolie,  met een druppeltje red je het niet om bijvoorbeeld, je hele rug in te smeren.Ook smeert het een stuk makkelijker uit én je hebt minder essentiële olie nodig (=voordeliger). Het verdunnen van essentiële olie met een draagolie maakt het ook zeer geschikt voor massages.

 

Goede draag oliën:

 • sesamolie
 • soja olie
 • olijfolie
 • kokosolie
 • jojobaolie
 • amandelolie

​​Welke draagolie je kiest is een kwestie van persoonlijke voorkeur en heeft te maken met geur, smeerbaarheid en misschien een allergie zoals pinda, dan gebruik je dus geen amandel olie. Al deze oliën moeten wel koudgeperst zijn, hierdoor behouden ze hun natuurlijke voedingsstoffen. Door de vele voordelen van deze oliën in combinatie met etherische olie zijn er vele toepassingen en heerlijk geurende behandelingen te doen. Mijn favoriet en niet te missen olie zal de lavendel blijven maar er zijn er meer natuurlijk!

Meer lezen over etherische olie en gebruiken? Hiervoor kun je naar een eerdere blog van me gaan, https://www.lovenaturalbeauty.nl/etherische-olien-geuren-en-verzorging/

 

3 thoughts on “De geneeskracht van lavendelolie”

 1. Very good article. I absolutely love this site. Thanks!

 2. Leuk bericht, ik heb het gedeeld met mijn vrienden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *