Klei voor een mooie en gezonde huid.

De helende werking van klei is al duizenden jaren bekend.

Als huidverzorging voor een mooie en gezonde huid maar ook als medicijn werd klei al door de farao’s gebruikt. Maar ook bij de Chinezen, Grieken,Romeinen en in delen van Azië wisten ze de goede eigenschappen van klei toe te passen. Zowel in- als uitwendig gebruik. Voor zowel een mooie en gezonde huid alsook een goede gezondheid.

Tegenwoordig is klei een veel gebruikt ingrediënt in de huidverzorging. Doordat het een organisch product is vrij van chemicaliën en andere toevoegingen kan het gebruikt worden door alle huidtypen. Het meest wordt klei gebruikt als gezichtsmasker of in een scrub.

Iedereen wil graag een mooie en gezonde huid!

Klei is hiervoor zeer geschikt. Klei bevat verschillende soorten mineralen waaronder ijzeroxide, zouten en calcium. De samenstelling van de mineralen kan wisselen waardoor de therapeutische werking en kleur ook varieert.

Klei is verkrijgbaar in verschillende kleuren (groen, wit, rood, geel en roze).

De verschillende concentraties magnesium en ijzeroxiden bepalen de kleur.

Klei soorten met een hoog gehalte ijzeroxide zijn meestal roze, rood of soms geel. De ontgiftende, regenererende en genezende werking is grotendeels te danken aan één van de hoofdcomponenten: silica. Dankzij het hoge gehalte aan spoorelementen is klei zeer mineraliserend.

Het kiezen van de juiste klei voor jouw huidtype:

Bij een vettige huid is het belangrijk dat de klei overtollig talg en onzuiverheden absorbeert maar bij een droge huid wil je graag dat de klei voor meer vocht en een natuurlijk evenwicht zorgt.

 

Alle kleuren en hun helende werking op een rijtje:

  • Witte klei is een van de mildste kleisoorten. Witte klei verwijdert dode huidcellen en gifstoffen. Het helpt bij het voorkomen van huidveroudering en verbetering van de elasticiteit van de huid. Door de milde werking is het geschikt voor alle, ook de gevoelige, huidtypen.
  • Groene klei werkt zeer antiseptisch. Bomvol mineralen en heeft daardoor een diepe zuiverende werking, ontgiftend. Groene klei is ideaal voor een vette onzuivere huid en ook zeer geschikt bij acne.
  • Rode klei wordt vaak bij de behandeling van de haren, hoofdhuid en lichaam gebruikt. Rode klei zuivert en bevordert de bloedsomloop. Ook werkt het goed tegen cellulitis en andere problemen zoals vocht vasthouden. Het stimuleert de regeneratie van de huid.
  • Gele klei is rijk aan magnesium en ijzer. Hierdoor perfect voor een stimulerende en verfrissende behandeling van je huid. Gele klei is ideaal voor de droge huid vanwege het hoge gehalte aan water en voed daardoor je huid met meer zuurstof.
  • Roze klei is een mengsel van rode en witte klei. De combinatie van mineralen, silica en ijzeroxide zijn ideaal om je huid te zuiveren. Het is een antioxidant en heeft ook een kalmerende en regenererende werking. Roze klei is uitermate geschikt voor de gevoelige en vochtarme huid en herstelt het bindweefsel.

Afhankelijk van jouw huidtype en het gewenste resultaat kies je je kleimasker. Nu zijn er ongelooflijk veel keuzes hierin. Niet alleen in samenstellingen maar ook kun je kiezen tussen een kant en klaar kleimasker of een poeder.

Het voordeel van een poeder is dat je deze kunt maken naar je eigen keus doordat je zelf de ingredienten toevoegt. Je kunt het mengen met bijvoorbeeld gewoon mineraalwater maar ook met rozenwater, sandelhoutwater of bergamotwater. Daarna kies je welke olie je wilt toevoegen. Kies je voor etherische olie dan heeft het masker meer effect natuurlijk vanwege de werking van de aroma.

Het voordeel van kant en klaar is dat je minder tijd nodig hebt voor de voorbereidingen en dus extra tijd over houd om te genieten! Zorg dan dat je een goede organische helende klei koopt. Helaas zijn er ook veel kleimaskers waar alsnog te veel aan toegevoegd wordt.

Om je tijd te besparen help ik je door mijn favoriete kleimasker via deze website te kunnen bestellen. Ondanks mijn best wel gevoelige huid ben ik vanaf het eerste gebruik een groot liefhebber van de Glacial Marine Mud. Het maakt je huid schoon en super zacht! Deze groene klei is organisch en bevat meer dan 50 mineralen. Het is hierdoor ook ideaal om als detox drankje te gebruiken. Er valt nog veel meer over deze helende klei te lezen. In een eerdere blog, https://www.lovenaturalbeauty.nl/groene-klei-masker-en-genezing-huid-inwendig-en-uitwendig/ lees je alle voordelen van deze groene klei.

organische verzorgingsproducten

Ook zo’n fan van organische producten? Ontdek er meer van via deze link https://www.lovenaturalbeauty.nl/organische-verzorgingsproducten-gezichtlichaam-haar/

Verwen jezelf met een heerlijk helend kleimasker en geniet van zo’n momentje voor jezelf. Gun jezelf een mooie en gezonde huid!

One thought on “Klei voor een mooie en gezonde huid.”

  1. Very good article. I absolutely love this site. Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *