Sporten voor een mooie huid

sporten voor een mooie huid

Wanneer je iemand vraagt waarom ze sporten zal het antwoord niet gauw zijn dat ze dit doen om een mooie huid te hebben. De veel voorkomende redenen zijn een goede conditie, fitter worden, afvallen en een strakker lichaam. Toch zijn sport en een mooie gezonde huid onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Sporten heeft een enorm positieve invloed op een stralende huid!

Ook ik moet eerlijk bekennen dat ik ben begonnen met hardlopen om me lekkerder, fitter en strakker in m’n lijf te voelen. En dat werkt! Heel cliché maar sporten is verslavend. Het is zo fijn dat ook krachttraining in m’n wekelijkse routine zit. Het voldane gevoel na een toffe workout en de resultaten na een tijdje zijn heerlijk! Pas later ga je ook zien hoe dit inderdaad invloed heeft op je huid. Wanneer je in de spiegel kijkt maar ook complimentjes van de mensen in je omgeving doen je je ogen openen. Dat is fijn en motiverend.

Waarom is sporten dan goed voor je huid?

Wanneer je weet dat je huid het grootste orgaan van je lichaam is klinkt het eigenlijk zo gek nog niet maar is het logisch. Tijdens het sporten ga je zweten en verhoogt je bloedcirculatie. Het zweten helpt je lichaam afvalstoffen te verwijderen. Een goede bloedcirculatie verbetert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen plus het helpt je bij de afvoer van afvalstoffen.

Je gezichtshuid is waar je vooral de mooie resultaten van sporten gaat zien. Collageen is een belangrijk onderdeel van een gezonde, mooie gezichtshuid. Het sporten helpt je om de werking van collageen aanmaak actief te houden. Dus ook een manier om huidveroudering tegen te gaan!

We willen allemaal een fit, gezond lijf en er zo lang mogelijk jong en stralend uitzien!

Natuurlijk is alleen sporten dan niet genoeg. Bij sporten en een gezond lichaam hoort gezond eten. Ook dit is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net als sporten heeft je voeding enorme invloed op de gezondheid van je huid.

Voor een goede gezondheid is het belangrijk dat je gezond, gevarieerd en verantwoord eet.

Voor optimale prestaties bij het sporten is het ook erg belangrijk wanneer en wat je eet! Er zijn voedingsstoffen die je prestaties bevorderen maar ook belangrijk is de voeding die je lichaam nodig heeft om te herstellen!

In principe is een goed en gevarieerd dieet voldoende om een gezond lichaam, mooie huid en goede sportprestaties te hebben.

Toch zijn er veel sporters die aanvulling zoals supplementen en shakes gebruiken. Dit hoeft niet perse slecht te zijn wanneer je weet wat je lichaam nodig heeft en hoe deze te gebruiken.

Heb je interesse in goede supplementen dan heb ik goede producten om je prestaties een juiste boost te geven. Een paar voorbeelden noem ik hierna, voor extra informatie en willen kopen kun je hier https://www.lovenaturalbeauty.nl/product-bestellen/ contact met me opnemen.

Zo helpt vitamine c na intense lichamelijke inspanning om je weerstand op peil te houden.

Magnesium, calcium en zink als aanvulling voor je botten en spieren.

Het aanpassen van je dieet is nog altijd het belangrijkst en meest effectief!

Een mooie stralende huid en een mooi strak, fit en gezond lichaam heb je en hou je met goede voeding en sport!

Wees lief voor jezelf , ga sporten en voel je goed. Eet gezond en deze combi houd je jong en fit!

 

One thought on “Sporten voor een mooie huid”

  1. Very good article. I absolutely love this site. Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *