Luxe wellness in je eigen badkamer

wellness

Hoe belangrijk zijn wellness, gezondheid voor jou? We weten allemaal dat dit goed voor ons is. Juist nu in deze gekke corona tijden. Niet alleen is het nu extra belangrijk om je gezondheid en weerstand optimaal te verzorgen! Ook minstens zo belangrijk voor je geest, innerlijke rust.

De sauna is voor mij het ultieme wellness moment. Het liefst met regelmaat maar sowieso 1 maal per maand.

Waarom is de sauna zo gezond voor je?

Voordelen van de sauna:

Je zweet stress en zorgen eruit en het is nog goed voor je weerstand ook.

Om de overtollige warmte kwijt te raken, begint je lichaam te zweten. Het voordeel is dat zo niet alleen warmte, maar ook afvalstoffen worden afgevoerd. Bovendien worden diverse lichaamsfuncties gestimuleerd. In de warme saunacabine kan je lichaamstemperatuur oplopen tot wel 39 graden Celsius. Het is wel belangrijk dat je de sessie volgens de regels doet, dan heb je er optimaal effect van. Dus goed afkoelen na iedere sessie en zorg er voor dat je goed drinkt!

Saunawarmte

Je hart gaat bijvoorbeeld sneller kloppen, alsof je net een intensieve fitness oefening gedaan hebt.. Dat is niet alleen goed voor je hart, maar zorgt ook voor een betere doorbloeding van je lichaam. Daarnaast werkt de saunawarmte ontspannend op je geest en op je spieren en gewrichten.

Meer weerstand, minder stress

Eén keer in de week naar de sauna verhoogt je natuurlijke weerstand aanzienlijk. Mensen die regelmatig een sauna bezoeken, hebben daardoor minder last van bijvoorbeeld verkoudheden.

Het regelmatig gebruik van de sauna is tevens aan te raden voor sporters, mensen die gespannen zijn of pijnlijke spieren en gewrichten hebben. De sauna ontspant vermoeide spieren, voert afvalstoffen af en vermindert stress en spanning.

Nu zijn we door pandemie en maatregelen aan huis gebonden en is een saunabezoek ons al enige tijd onmogelijk gemaakt. Maaaarrrr dat zegt natuurlijk niet dat er geen opties zijn!

Wanneer je net als ikzelf en vele anderen de sauna echt heel erg mist is het tijd om zelf een oplossing hiervoor te bedenken.

Tijd voor een wellness moment in je eigen badkamer!

De ingredienten voor je badkamer sauna momentje:

  • verzorgingsproducten zoals een lekkere scrub, maskertjes en cremes.
  • geurkaarsen voor een heerlijke geur en sfeer.
  • een fijne badjas en handdoeken zijn wel een must.
  • ontspannende muziek, boek en een kop thee maken het compleet.

Misschien heb je niet alles in huis maar ook daar is een simpele oplossing voor. Ook al zijn de meeste winkels gesloten voor bezoek we kunnen heel makkelijk online shoppen. Hoera! Om het je nog makkelijker te maken klik je op deze link. Hier vind je alle producten die je nodig hebt om je eigen wellness moment at home te creëren.

Geniet ervan!

One thought on “Luxe wellness in je eigen badkamer”

  1. Very good article. I absolutely love this site. Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *